Månedlige arkiver: februar 2018

HARDtrening på Tirsdag 27. februar 2018

20 hardhauser bet godt fra seg i bitende kulde! 11 minusgrader på graderstokken, og en sur vind som gjorde at effekten var nærmere 20 blå. Det satte en effektiv stopper for treningen til Nesøyas A-lag, men ikke for HIT.

Kveldens økt besto av en lett oppvarming etterfulgt av 5 x 20 sek uttømmende styrke med push-up, roing og spensthopp. Deretter intervalløp med 6 x 3 minutter og 1 minutts pause. Styrkedelen besto av fire bolker med AMRAP, 2,5 minutter arbeidsinnsats, 3 øvelser og 8 repetisjoner pr øvelse. Og helt til slutt en dessert i form av løps- og styrkekombinasjon.

Fantastisk flott at 20 kommer seg ut på en kveld som dette. Det er alltid en grunn for å trene med HIT. Og Rikard har i tillegg skaffet seg selv enda en grunn ved å melde seg på Amsterdam maraton i oktober.

Treningshilsen fra Espen og Einar


 

 

HARDtrening i mars 2018

I mars leverer Laget 8 HIT-økter (tirsdager og torsdager) og 4 DAMEøkter (lørdager). Merk av i kalenderen at det også blir HARDtrening på Tirsdag 27. mars i påskeuka (slik vi også gjorde det tirsdag i vinterferien), for dem som ikke har forlatt sin vante geografi.

Eventuelle økter med «sprengkulde» håndterer vi som før; «we adapt accordingly». Du kler deg som du skal, og HIT tilpasser varighet på oppvarming, type løpsdrag og løypeprofil samt frekvens og grad av belastning på lunger og hjerte. Vi varmer skånsomt opp luften i lungene i tilstrekkelig grad før økt fysisk aktivitet tilpasset temperaturen tilfører kroppen kald luft. Bøff/skjerf er et godt hjelpemiddel. Styrkeøvelser påvirkes i mindre grad, men vi unngår for mye sammenhengende bakkekontakt. Bakkekontakten forøvrig har vi i fortsatt god behold.

En påminnelse til slutt om at rettidig innbetaling av treningsavgift er svært viktig for Laget. Husk å sende en kort melding (hitrening@gmail.com) om du IKKE ønsker å trene med HIT (gjerne ubegrunnet) så slipper du å motta betalingspåminnelser. Ber om forståelse for dette.

Do good, be good.

Hilsen HIT medlemsservice

Foto: Privat

 

HARDtrening på Tirsdag 20. februar 2018

12 insisterte på å feire Håvard Lorentzen sitt sterke OL-gull i kveld med solidarisk egeninnsats! Instruktøren kunne ikke være noe dårligere og tok føringen på bergensk. Nok en magisk kveld ute, behagelige luft med 5 minusgrader og et svakt dryss av hvite krystaller fra den svarte nattehimmelen. Etter er par runder med «vagle-vagle» på snødekket i 8èrn på øvre bane bar det i vei til 50/50 grønnhvit skøytetrasè markert med «bling-bling» på nedre bane. Så; åpning med 8 minutter sammenhengende løp, 15-20% fartsøkning på kortsidene. Unngå jevn dorgefart. Mye bra løping, samløping og dynamikk mellom HITèrne imponerte undertegnede  på indre bane. Bytte på å dra i front , støte, henge på og utfordre, fin utvikling underveis for flere. Så fulgte en saftig styrkedel med 2 + 2 øvelser, totalt 5 minutter. Hardt nok. Mer løp! Denne gangen 2 x 4 minutter, med retningsendring og referansesjekk på rekkevidde/distanse. Igjen, mer styrke på samme måte som foregående, bare nye øvelser. Tredje og siste løpsdel bestod av 3 x 2 minutter med fartsøkning for hvert drag (40-50%, 60-70% og 80-90%). God tidsstyring sikret at vi også kom i mål med tredje og siste styrkedel, nok en gang 2 + 2 øvelser, totalt 5 minutter! Den som øver mest blir best. Det er alltid en sjelden god følelse å avslutte en hardtreningsøkt i sluttet sirkel. Ærlig hardt arbeid betaler seg. Sikker avkastning, du er hovedaksjonær.

Minner om at løpere til Holmenkollstafetten (trenger ikke være HIT-medlem, tips en venn!) må melde seg på hitrening@gmail.com (navn og etappepreferanse) innen utgangen av inneværende uke. Vi trenger å fylle 15 etapper + 2 reserver/support.

Viktig at også at du som vurderer å delta på En HARD Dagsmarsj 2018 melder deg på i tide. Meld deg heller av om det kommer til det. 33 er alt påmeldt; bestem deg før vi gjør det for deg.

Vinterferiehilsen (Uke 8) fra Einar

DAMEtrening på Lørdag 17. februar 2018

Til tross for vinterferie og OL svikter ikke damene BONUStreningen! 9 blide damer og en ekstra blid herremann ( Einar) gjennomførte 1 time effektiv og funksjonell trening ute i et par minusgrader. Ingen sol fra blå himmel men hvem trenger det når man omgås med denne energi bunten av damer. Man rekker mye på en time. Blant annet to runder oppvarming i Aall-løypa for å gjøre kroppen myk og varm til det som kommer etter. Deretter 3 x 2 minutter med fartsøkning før vi gikk over på å løpe i sirkel der innerste sirkel bestod av styrkeøvelser. Korte pauser i dag for å » samle» opp tid til å ha en god styrkeblokk. Etter mange repetisjoner av ulike varianter situps, rygg hev og til slutt pain med Jane rakk vi akkurat å få med oss stafett gullet. Damene seirer – ikke bare i PyeongChang – men også på BONUStrening 🙂

Takk for alle positive tilbakemeldingen vi får etter øktene. Det betyr mye for oss, og dere betyr mye for oss  🙂

Gullhilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Torsdag 15. februar 2018

Det ble tøffe tak for de 12 hardhausene som møtte til kveldens HARDtrening!
8x 2 minutters drag i snø til knærne, og løypa – den måtte de løpe opp selv. Det ble lettere å løpe  etterhvert som sporene ble mer tydelig, men det kjennes i beina når feste ikke er like fast som på bar bakke. Innsatsen var det ikke noe å si på og alle holdt god fart gjennom alle 8 dragene.

Kveldens styrke bestod av 6 øvelser vekselsvis for bein, overkropp, mage/ kjerne muskulatur, innside lår og sete. Også her tallet 8 🙂 8 repetisjoner av samme øvelser i en arbeidsperiode på 20 sekunder, 10 sekunder pause og på’n igjen. Også her topp innsats og god stemning 🙂

Det er vinterferie for mange neste uke (8), men det blir allikevel HARDtrening på Tirsdag 20. februar! 🙂 Det er derfor viktig å få med seg lørdagens BONUStrening. Herrene uteble sist lørdag, så i tillegg til Einar ønskes det flere maskuline innslag kommende lørdag 😉

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 13. februar 2018

En sterk delegasjon med 22 deltakere fikk med seg HIT økt nummer 750! Mens Hegstad Krüger, Lundby og Klæbo tar gull under OL i Pyeongchang, tar våre HIT medlemmer med seg seire hjem hver uke. Denne gangen ble det løpt fem ganger fem minutters intervall. Lange drag som krever sin kvinne og mann. Etter intervall fikk vi tid til gode tyve minutter med styrke. Først tre sett med bolker på fire minutter. Fire øvelser med 30 sekunders arbeidsinnsats per øvelse. Avslutningsvis ble det en dessert i form av roing og planke kombo.

En sterk delegasjon som uke etter uke presterer på topp nivå. Snø, vind, regn eller kulde er ingen hindring for disse atletene. Hyggelig at tidligere NMT-instruktør Camilla dukket opp 🙂

Treningshilsen fra Espen og Einar


BONUStrening på Lørdag 10. februar 2018

Herrene uteble på lørdagens BONUStrening. Damene derimot, vet hva som gjør seg best! 12 damer og en herremann (Einar) fikk den starten på dagen alle ønsket seg – svette panner, friske kinn og aktive kropper 🙂 Myk oppvarming med rolig løp, deretter økte intensiteten med styrke i kombinasjon med løping. En løper og den andre jobber! Raskt over på løpeintervall 2 – 4 – 4 – 2 – 4 – 2 i samme løype som på HIT på Torsdag, bare i motsatt retning. Dagens styrke, totalt 5 øvelser, ble utført i arbeidsperioder på 40 – 30 – 20 sekunder. Avsluttet med » plankedrag» og selvsagt et realt lungbrøl 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

 

 

VIKTIG MELDING!

HIT inviterer til BONUStrening på Lørdag 10. februar 2018 fra kl. 9.30-10.30.

Arrangementet er tilgjengelig for Påmelding her på Nettsiden, og på Facebook. Åpent for alle KVINNER og MENN som ønsker å trene 60 min. effektivt utendørs. Del og inviter, så blir vi fler.

Pris kr. 100 for HIT medlemmer og kr. 150 om du IKKE er medlem. Vipps på mobil til #129718 / HARD Intensiv Trening – HIT. Alternativt betal i Nettbank til HIT-konto 6557.05.50947 (Mrk. Ditt navn).

HIT medlemsservice

HARDtrening på Torsdag 8. februar 2018

20 deltakere har gjennomførte siste HARDtreningsøkt før Vinter OL braker løs! Snøen lavet ned og det var vakkert ute. Vi startet med lett oppvarming før vi gikk løs på tre sett uttømmende styrke (5×20/10) med roing, push-up og spensthopp. Deretter var det 6 x 3 minutters intervall som sto på programmet, før vi avsluttet det hele med fire bolker med AMRAP styrke. To og et halvt minutt arbeidsinnsats pr bolk, og det kjennes godt, i mage og lår og andre steder.


Treningshilsen fra Espen og Kine

HARDtrening på Tirsdag 6. februar 2018

22 deltakere skodde seg for utendørstrening med HIT! Holke og is gjør forholdene krevende, men vi klarte igjen å finne en god løype som fikk pulsen opp. I kveld kjørte vi sju drag, 2-2-3-3-4-4-4, og noe av hensikten med de lange dragene var å tilpasse fart etter vær og føreforhold.

Styrkedelen besto av to deler. Først to runder med AMRAP styrke – 3 øvelser, 8 repetisjoner pr øvelse og to og et halvt minutts arbeidsinnsats. Avslutningsvis ble det uttømmende styrke, fem ganger tjue sekunder – roing, utfall, planke tap, push-ups og spensthopp. Og det dampet godt av gjengen da vi avsluttet med et brøl.

På lørdag er det BONUStrening for kvinner og menn.

Treningshilsen fra Espen og Einar