Månedlige arkiver: februar 2017

HARDtrening på Tirsdag 28. februar 2017

Det var 20 medlemmer som kjørte HARDT den siste økten i februar! Friskt og vått i været, men bar asfalt la grunnlaget for nok en fartsfylt kveld. Kveldens kondisjonsdel bestod av 3 blokker, hver blokk med ulike lengde på intervallene men dog ingen pauser mellom dragene. Konstant løpefart men med fartsøkning i gitte perioder. I tillegg en god porsjon styrke under samme prinsipp – ingen pauser – konstant jobbing og rett over på nye øvelser. Høy puls og høy intensitet 🙂 Stikkordene for fremgang! Veldig mye bra jobbing i kveld og jeg tror noen fikk kjenne på at de faktisk klarer mer enn de tror 😉

Treningshilsen fra Kine og Einar


HARDtrening på Torsdag 16. februar 2017

18 deltakere kjørte HARDT på vinterføre på Brønnøya!  Kjetil og Trine hadde sin første økt med HIT og klarte seg meget godt. Trude litt mer erfaren etter sin første økt på tirsdag. Vi løp intervaller i bakke, 8 x 2 minutter med 1 minutts pause. Deretter bar det tilbake til idrettsanlegget i rolig løp. Her fikk vi plass på en oppvarmet kunstgress og kjørte uttømmende styrke, samme øvelse 6 x 20 sekunder, med 10 sekunder hvile. Pushups, roing, amerikaner og rygg var øvelsene vi fikk tid til. Neste uke tar vi vinterferie og anbefaler alle å komme seg ut på en rolig langtur eller to – på ski eller beina. Nye økter i Uke 9. Vel møtt, alle som èn – også nye treningsvenner!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 14. februar 2017

Det var 22 sterke kvinner og menn som i kveld holdt varmen med pyramideintervall og effektiv styrketrening på selveste Valentinedagen! Flotte treningsforhold med minusgrader i luften og lett snødekke på bakken. Dagens løype ble lagt til Idrettsanlegget men en kombinasjon av øvre kunstgress og gressbanen. En løype med litt terreng og variasjon i form av sideløping og fartsdrag på skrå over banen. Dagens pyramide tall ( minutter) var 1-2-3-4-5-4-3-2-1, 1 minutts pause før og etter 5 minutter’n, ellers kun 30 s pause. I dag holdt alle en jevn fart gjennom alle dragene. Det er gøy og se hvordan alle fokuserer og mestrer å presse seg selv hele veien og  i » mål».  Kveldens styrkeøkt var ment å skulle brenne – spesielt på bryst med repeterende push-up 10 s jobbing – 10 s pause, totalt i 2 minutter. Deretter samme variant med planke m/ sidetapping. Det som for øvrig så ut til å brenne mest var statisk knebøy og utfall i flere omganger og variasjoner. Ekstra hyggelig med et nytt ansikt i rekken. Velkommen til Trude, vi vil gjerne se deg snart igjen 🙂 Skryt til alle for meget godt gjennomført økt, husk litt tøy og bøy ved hjemkomst og ikke minst et fullverdig måltid aller helst innen en times tid etter endt økt. Happy Valentine! Og grattis med teknisk Salomon-lue fra Amer Sport Norge v/ Stefan Jonsson – la den komme i god bruk.

Treningshilsen fra Kine og Einar


HARDtrening på Torsdag 9. februar 2017

22 deltakere ble varme med HIT i det litt kalde været! Til tross for at det bare var 4 minusgrader, så bidro en kald vind til at det ble surt. Kveldens opplegg tok derfor hensyn til dette ved å kombinere styrke og løp, og på denne måten holdt de fleste seg varme gjennom økten. Det ble kjørt 8 x 5 minutter AMRAP, bestående av  tre styrke øvelser og deretter en runde løp på kunstgressbanen. Styrkeblokkene fokuserte på rygg (rygghev, rygg diagonal og ryggcrawl), bein (spensthopp, utfall og knebøy), overkropp (pushups, amerikaner og planke med tap) og mage (russian twist, situps med løft og roing). Snøen førte til tunge løpsforhold og kan sammenlignes med å løpe i sand. Men god trening er det uansett. Bjørn Gunther (Nesøya) hadde sin første økt og kom seg fint gjennom denne. Vel møtt til 2 HIT-økter neste uke. Det anbefales å sette av tid til en rolig langtur i helgen.

Treningshilsen fra Espen og Einar


 

 

 

 

HARDtrening på Tirsdag 7. februar 2017

30 viljesterke løp ut til Brønnøya – uten tenkepause! 2-4-2-4-2-4-2 minutters drag – og sparsommelige 30 sekunders pause mellom dragene. Fokus på SOS i dragene: 1. Steglengde, 2. Overkropp og 3. Skyvkraft. Kort inn steget i motbakken, bevisst skyvkraft ned i bakken og mer aktiv bruk av overkroppen. Overdriv gjerne! Aktiver og Re-aktiver, kroppen liker variasjon – om ikke alltid hodet. Styrkedel: Push-ups 10 sek På, 10 sek Av – i 1 min. Pause. Ny runde. Bytte mellom 2 mageøveler Saks & Sykling hvert 15 sek i 1 minutt. Pause. Ny runde. Tilsvarende Kneløft og Bakspark. Så: ny runde med Push-ups a`10 sek På/Av. Avslutte det hele med 2 sprinter t/r på tvers av banen – maksimalfart. Merkbar innsats og utviklingen  i Laget! Vi gir oss ikke, ny HARDtreningsøkt torsdag med Espen og Einar. Husk 20-40-60-80 eller 100 før varmt vann treffer kroppen!

Hilsen Einar og Kine.

HARDtrening på Torsdag 2. februar 2017

28 medlemmer i aktivitet på kveldens økt og endelig litt snø på bakken! Dette ga flotte rammer for 1 time effektiv og funksjonell trening. 6 x 2 minutters løpe drag med fartsøkning der man i de siste 30 sekundene skal løpe ca. 90 % av max fart. Det gikk raskere og raskere for hver 2 minutter og spesielt i de to siste ga alle alt 🙂 Deretter styrke med en sammensetning av ulike øvelser, 20 sekunders arbeids periode, 10 sekund pause og på`n igjen – dette gjøres i 8 repetisjoner før man går til neste øvelse. Som sagt EFFEKTIV trening!

Som alltid GOD stemning både før, under og etter økta!

Treningshilsen fra Kine og Espen