Månedlige arkiver: januar 2020

HARDtrening på Torsdag 30. januar 2020

22 stilte til start på årets siste januarøkt!

Og da passet det godt å tilby økta som Øystein Sylta serverte oss en tid tilbake; 8 x 4 minutter med innlagt styrke. Øystein har en doktorgrad i utholdenhetstrening og har forsket på hva de beste gjør. Mer om dette kan dere lese i et lengre intervju med tittelen Her er gulloppskriften til Bjørgen, Northug og Johnsrud Sundby.

Etter kombinasjonen med løp og styrke, ble det tid til en ekstra runde på kjernemuskulaturen. Første sett var for rygg med 2 x 4 x 30 sekunder med øvelsen planke tap, sideveis planke høyre og venstre med bevegelse og planke med sidevridning. Andre sett var en killer med 2 x 4 x 30 sekunder for mage og øvelsene crunch, dyp roing, vertikal saksing og roing.

Jacqueline hadde bursdag og ble feiret med et HURRA-brøl i sluttet sirkel!

Takk for strålende innsats.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 28. januar 2020

24 stilte opp for seg og Laget dagen Norge signerte Brexit mellom seg og Storbritannia!

Laget slipper til den som vil det nok, og den som vil det nok er gammel nok. Så også med kveldens Hjelpeinstruktørrolle (HJI) som Albertine tok hånd om på en Gjøs forbilledlig måte! Ikke nok med det, den unge lovende stod også bak kveldens utprøvde HIT-økt med vekselsvis runder av løp (3) og styrke (3):

3 runder m løp i 2 x 3 min/1 min avbrutt av 2 runder styrke m 8×45/15 sek og en 3. styrkerunde med 8×20/10 sek, og da med de samme 8 styrkeøvelsene i alle de 3 rundene. Sammensetning og rekkefølgen på øvelsene var som følger:

1. Planke m BenHev/Sax
2. Knebøy og Squat m Hopp
3. Roing
4. Push-Ups m Sideveis Rotasjon
5. Planke med HofteRotasjon
6. HofteHev
7. Mage m BeinLøft
8. Kålorm m Push-Up

Sterke løpsdueller og opptrekk. Intensitet over normalen. Tommel opp for at dere inspirerer hverandre til innsats som monner! Velkommen til Dina (datter av Janne) som danset seg lettbeint og energisk gjennom sin første HIT-økt. Gøy!

BreXit-hilsen fra Einar & Albertine

HARDtrening på Torsdag 23. januar 2020

25 løp att og fram for harde livet etter en rekke opp og nedturer! 

Laget tok seg fram ned Søndre vei retning Kalkbukta for 16 min. sammenhengende «vuggeløp». Styrkestopp ved blokkene for å mobilisere legg og lårmuskulatur. Både i den slake og steile enden av «vuggen» var det utplassert 2 kjegler for fritt valg av vendepunkt. Tilpass løpet ditt etter egen kapasitet/evne og dagsvilje!

Med livsviktig hjerte og lungetrening i kroppen bar det hematt til Idrettsanlegget. Nok et «pit-stop» på fortauet ved blokkene, nå med styrkeøvelser for «midtre» og «øvre» del av kroppen.

Innsats og effekt godt over landsgjennomsnittet på samtlige! Et solid innskudd på evne-kontoen og «Helårskroppen». Følger Laget, men våger ikke å ta deg godt ut med HIT? Les HER.

Svært hyggelig at representanter for de unge lovende fortsetter å Blimè Laget ut i mørket. Albertine, Sofia, Hermine og Elvira gjennomførte med stil! Har du vilje nok er du gammel nok.
Bjørn H. feiret like godt dagen med en frisk HIT-økt! Gratulerer dobbelt opp.

Følg også HIT på FB/Instagram for mulig felles KALDTbad og/eller LANGløp i helgen.

Nytt 10-årshilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 21. januar 2020

Mens det norske herrelandslaget i håndball holdt unna mot islendingene, sleit 26 hardhauser seg til en seier på hjemmebane!

Som Norge gikk vi friskt ut i første omgang med 5 x 2 minutters intervall på kunstgressbanen med et minutts pause, og en hard styrkedel med 3 x 3 minutter med øvelser for rygg, bein og hofter / hamstring.

Hardkjøret satte sitt preg på andre omgang, men det ble satt fart fra start med 10 x 45/15 – effektivt kontringsspill og raske avslutninger. Sist del av omgangen ble tøff. Ny styrkebolk med 3 x 3 minutter styrke, denne gang med et knallhardt program med mageøvelser, push-ups og bein og rygg. Heldigvis holdt det helt inn, men trolig vil man kunne kjenne seg litt mørbanket i morgen.

Mens et isbad skal få de norske håndballføttene klare til ny kamp om 22 timer, så kan vi koste på oss en varm dusj. Ny hardtreningsøkt starter først om 47 timer.

Takk for RÅ innsats!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 16. januar 2020

25 valgte å følge NTNU-professorene Hoff og Helgeruds anbefaling i kveld!

15 min. oppvarming (inkl. øvelsene Høye Kneløft, Knebøy med Kneløftsrotasjon og ArmHev halvveis ned og opp og legghopp mot fortauskant i hhv. 2 runder a`30 og 20 sek).

Ø-Bane klargjort for 4 x 4 min. med retningsendring , annethvert i timeglasset og 4-kanten. Sekundering hvert 15 sek., 1 min pause mlm dragene.

Et innbyrdes oppgjør mellom viljen og evnen. Det tar et par minutter å oppnå full gjennomstrømning av 5 kg blod til hjertet. Deretter holdt vi oppe belastningen på hjertemuskelen og lungene i ytterligere 2 min. Intervallene øker hjertets slagvolum og elastisitet, som relativt raskt gir en merkbar bedring av oksygenopptaket i kroppen.

Etter 40 min. oppvarming og løpeintervaller; 20 min. m styrkeøvelser:

1) ArmHev (Helt ned, marker) + RyggHev h/v side + HofteHev Rett og Vinklet (2 x 20+20+20 sek)
2) Sideveis Planke H + Vertikal Sax + Sideveis Planke V (2 x 20+20+20 sek)
3) 4 SpenstHopp Klokkerotasjon + 6 Jumping Jacks (45 og 30 sek)

Helt til slutt; den prestisjetunge LAGøvelsen (planke>utforkjører, arms avstand, over/under) hvor Damelaget, Herrelaget og Mixlaget braket sammen i et internoppgjør om retten til å smykke seg med tittelen Gull, Sølv eller Bronselaget! Så alvorlig at det er til å le av. Gull ble til Sølv, Sølv ble til Gull og Bronse forble Bronse. Sånn ble det, lev med det – til neste gang vi møtes.

Takk for nok en høyintensiv treningsuke. Ha en aktiv og opplevelsesrik helg!

Treningshilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 14. januar 2020

37 hardhauser bidro til årsbeste!

Og dette ble belønnet med en solid og HARD økt. Etter oppvarming sparket vi i gang en tøff pyramideintervall med 2-3-4-5-4-3-2 minutters drag og ett minutts pause. Litt varierende underlag, fra kunstgress, via grus og våt gress til tartan og noen sleipe skråninger i Tufteparken. Etter vel blåst utholdenhetsøkt suste vi videre med styrkeøkt bestående av 4 sett, 4 øvelser med 30 sekunders arbeidsinnsats – totalt 15 minutters styrke. Variert program med øvelser for hele kroppen.

Simen deltok på sin første økt etter å ha blitt rekruttert av Gunnar. Og med så god innsats og gjennomføringsevne, håper vi det frister med mer.

Takk for strålende innsats. Ny økt med Einar i lead på torsdag.

Treningshilsen fra Espen og Einar

Rolig LANGløp på Søndag 12. januar 2020

11 ble med på 25 km løp i Asker & Bærum!

Start 8.30 fra Nesøya Idrettsanlegg. Langløpslaget krysset kommunegrensen fra Asker til Bærum på Slependen. Litt lengre oppe i Sandviksveien ventet så en liten «Twist»; skoleveien til Christian via Gyssestad Gård og rett opp lia mot Jong Skole! Ned til Sandvika og Kjørbokollen på stien ut av Jongsveien. Stopp ved Fredsduen på den nye elvepromenaden før runden ute på Kalvøya. Vakkert på K-øya med soloppgang, terningkast 6. Innom nakenstranda fult påkledd, ingen frivillige i dag. Selv om badeflåten lå ute og et stort publikum hoiet borte på Høvikodden. Brått dukket Kari Hege opp, det var gøy! 10 meter`n på Kadetttangen var stengt for sesongen, Lagbildet ble tatt foran porten. Herfra langs Kyststien bort til H-odden, deretter Veritas. Herfra på «tverra» retning Tyrivng sin «treningstrapp» i enden av Engervann. Etter et trafikkert segment (Strava) på 303 trinn var vi oppe i Lillehageveien på Løkkeåsen. Løp ut Løkkeåsen til utsiktspunktet over Sandvika. Vakkert skue, en hyggelig fremling foreviget alle i Laget nok en gang. Fritt fall ned til Sandvika og Kaffebrenneriet på Løkketangen. Løkke til løkke. Opp til Jong igjen, denne gangen til retterstedet for halshuggingen av Peter Ringeneie i 1847. Ingen i Laget mistet hode, så med alle intakt løp vi frivillig rett frem inn i Rundtårnet på Slependen Stasjon. Nedoverbakke til Slependen, og løkken var lukket. Fin fart herfra og tilbake til Nesøya Idrettsanlegg i god behold. Takk for følget, nok en minneverdig aktivitet med mye virkning.

Mange flotte steder, installasjoner, stunder og bilder – det forsterker og forlenger opplevelsen!

Langløpshilsen fra Einar og Espen

Våt i luggen og varm på stumpen: VARMTbål & KALDTbad!

Oppmøte på Hvamodden kl. 10.45! Det bades fra den litt mindre besøkte «HIT-stranda». Mange mener det er godt for mangt. Av egen erfaring mener Laget det er flere fordeler enn ulemper at man lar bla. bakdelene bli kraftig nedkjølt, derfor gjør vi det iblant. Det skjerper sansene, og det moderne livet verdsettes litt ekstra. Det virker forfriskende og oppkvikkende! Ta med nok varmt tøy som er lett å ta av og på. Ullsokker og ullundertøy. Noe ekstra å ha på hode, hender og føtter – gjerne også når du bader. Varm bukse og jakke, romslige klær fra ex. skibakken egner seg godt. Et brett å stå/sitte på. Varmt å drikke på termos. Bål først, bade etterpå. Prøv å holde ut, helst 1 min eller mer. Ta kontroll på pusten, slapp av. Hender og fingre mot lår, fokuser på ingenting. Gradvis tilvenning og øvelse gjør mester, etter litt ubehag følger ektefølt velbehag!

Kvinnen med flest Oscar-priser gjennom tidene, Katharine Hepburn, dusjet iskaldt to ganger om dagen mesteparten av sitt 96 år lange liv. Som hun sa: «Det bygger karakter». Om hun bare «spilte/var i karakter» vites ikke, men vi har trua på ekte …

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Torsdag 9. januar 2020

27 hardhauser tok seg godt ut under heftig mental og fysisk trening!

Løpemeny, servert i 4-kant på «Ø-Bane»:

8 x 45 sek/15 sek + Styrkepakke 1
2 x 4 min/1 min (baklengs, sidelengs, kneløft) + Styrkepakke 2
8 x 45 sek/15 sek + Styrkepakke 3

StyrkePakker mlm hvert løp, servert i «startboksen»:

SP 1- Individuelle øvelser. 2 x 20 sek/10 sek per øvelse:
a) Høye kneløft, b) Skøytehopp og c) Stående utfall
SP 2 – Individuelle øvelser. 2 x 20 sek/10 sek per øvelse:
a) Hoftehev, b) Rygghev og c) Armhev (bred og smal)
SP3 – Parøvelse. 4 x 30 sek/15 sek og Bonus 2 x 20 sek:
a) Crunch & Punch

Takk for oppmøte og innsats! Vi ser frem mot mer av det samme.

Flytt egne grenser, fullfør en utfordring eller to i helgen:

1. Isbading på Lørdag, 9-10. Opphold deg mlm 1-3 min i kaldt sjøvann!
2. LANGløp på Søndag, 8.30-11.30. Forflytt deg rolig i 2-3 timer fra A til B!

Treningshilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 7. januar 2020

34 treningsglade skapte god stemning på Brønnøya!

At meteorologene meldte om frisk bris satte ingen demper på treningsiveren. Snarere tvert imot. Det ble løpt frisk på 6 x 3 minutters intervalløp, og Vendelveien på Brønnøya var lun og behagelig, til tross for enkelte glatte holkepartier. De fleste holdt seg heldigvis på beina og alt gikk bra. Med været vi har kan det være fordel å investere i et par løpesko med pigger, eller sette i pigger i et par du har.

Vel tilbake på idrettsanlegget ble det tid til en kort bolk med uttømmende styrke med øvelser for rygg (6×30 sekunder med ryggcrawl, planke tap og planke med sideveis vri), bein (6×30 sekunder med squat med hopp, knebøy med tåhev og knebøy med sideveis bevegelse) og push-ups (6×20 med diamant, skuldertouch, smale, sideveis rotasjon, vanlige og sideveis flytt).

Takk for herlig innsats og velkommen tilbake til gamle kjente.

Treningshilsen fra Espen og Einar