NMT på Tirsdag 5. februar 2013

23 + 2 deltakere gjennomførte nok en krevende og effektiv utendørsøkt.

Øktenene så langt i år har vært svært varierte og benyttet mange ulike områder. Dette gjaldt også dagens økt. Vi startet med en rolig gjennomløping av den gode gamle 8’ern før vi fortsatte oppvarmingen i barkebakken. Slalåmhopp ned og henholdsvis elghufs og krabbing opphover i 4 ganger halvannet minutt var mer enn nok til å få varmen i kroppen. For mange gikk nok oppvarmingen over til å bli en del av hoveddelen med høyt tempo og puls. Men belastningen på kroppen i løssnøen er ikke all verden selvom pulsen skyter i været så det tåler vi.

Den relativt tunge oppvarmingen ble etterfulgt av 4 x 4 minutter intervall i 8’ern med innlagte styrkeøvelser. (PushUps side til side og Amerikaner.) Tunge men fine forhold også her så det var ikke mulig å ikke få tatt ut alt her.

Etter intervallen bar det ned på kunstgressbanen for en høyintensiv styrkeintervall. Det ble kjørt 3 sett på 2,5 minutter, der det ble gjennomført 3 raske styrkeøvelser a 20 sekunder, en pauseøvelse (planke eller diagonalstrekk) på et halvminutt før de 3 raske styrkeøvelsene ble gjentatt.

Som om ikke det var nok ble økten avsluttet med 3 nye løpsintervaller på kunstgresset a halvannet minutt der det skulle være fartsøkning hvert halvminutt. Selvom mange nå begynte å kjenne økten godt virket det å være deilig å få løpt fra seg på litt letter underlag og høyere fart.

Ekstra gledelig i disse dager er at flere av oss som har slitt litt med småskader på slutten av høsten nå endelig har begynner å kunne gjennomføre smertefrie økter. I dag gjaldt dette blant annet Gaute som helt sikkert kommer til ha bra fremgang utover mot våren!

Bra gjennomført og vel møtt til ny økt på torsdag til samme tid.

Tor Magne og Øyvind

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.