#4. Dagsmarsjen 2017 – Oppsummering

Hvamodden, NESØYA – søndag 20. august

Klokken 20.49 var det over for de 30 (14 kvinner og 16 menn) som passerte målstreken etter å ha gått opp/ned 7 topper i 13 timer og 49 minutter, lagt bak seg 55 terrenggående kilometer og lagt under seg 2.000 høydemeter. En utfordring du må være godt skodd for, både på den ène og den andre måten.

Denne turen kommer ikke til deg. Du må ut på tur å hente opplevelsen inn. Da blir du etterhvert ganske så fokusert og raskt klokere på hvordan du løser oppgaven, steg for steg, topp for topp.

For marsjledelsen startet dagen kl. 05.30 med forberedelser til oppmøte ved Nesøya Idrettsanlegg kl. 06.30. Turlaget satte i marsj kl. 07 med 31 startende! Totalt 57 meldte seg på, 24 meldte seg av/ikke møtt og 2 valgte å hoppe på ved Eineåsen – da ble vi 33. 1 hoppet så av på Stovivollen, og senere 2 ved Sem etter å ha fullført et maraton (43k). 30 tok seg frem til målgang på Hvamodden, herav 14 kvinner og 16 menn. ALLE har all grunn til å være stolte. Det går så lenge DU går, og så langt VI klarer!

Dagsmarsjen er ikke for alle. Du må ha gått en god runde med deg selv i forkant og bestemt deg for å ta steget ut på en litt «annerledes tur i skog og mark». Denne gangen – som i 2013, 2014 og 2015 – så skinte solen under store deler av turen. Et perfekt turvær! Hver turmarsj lever sitt eget liv, og En HARD Dagsmarsj 2017 var et dristig og krevende oppdrag.

Det er en reise i tanker, kropp og natur. Man kopler på, man kopler av. Man kopler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Mye og mange går i bølger, og det byttes på å lede ann i riktig retning. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. Fremover, så lenge og så langt det går.

Opplevelsen av En HARD Dagsmarsj har riktig så god holdbarhetsgaranti! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar bare til å forsterke opplevelsen ved å minne deg på hva du kan unnskylde deg med for ting du ikke rekker eller får gjort. Bruk den. Det «onde» vil tidsnok fortrenges og glemmes, og det «gode» trer frem og tar opp sin fortjente plass i minnet ditt. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen!

En spesielt STOR takk til Team Kine, Øyvind, Henrik og Espen  som gjorde det mulig – There is no I in TEAM! Ekstra honnør til unge lovende Henrik Aakesen som med rullende logistikk/support sikret høyt servicenivå, og det med et bredt smil fra morgen til kveld. Takk til Patrik Klevstul som med sin Dronetjeneste la ned ekte engasjement og sjel i å «fange marsjminner» i Skuibakken. Takk til Nils Høivik som pga. skade måtte stå over, og som da heller valgte å stille opp med ikke mindre enn hjemmebrygget pilsener etter målgang på Hvamodden! Takk til Sara og Oliver Nerland som stod for dagens flotteste og mest overraskende mat og drikkestasjon etter 51k – super suprise! Takk også til alles bedre halvdeler/familier som lot dem være til låns en hel dag fra soloppgang til (litt etter) solnedgang! Så ikke minst: Størst takk til hver og èn i turfølget som valgte å dele sin tid sammen med oss på langtur i vår egen bakgård. Den beste turopplevelsen ER den du deler med andre!

Marsjhilsen fra Einar, Øyvind, Kine, Henrik og Espen!

Takk til Dronefører Patrik Klevstul (www.patriksdronetjenester.no)