#5. Dagsmarsjen 2018 – Oppsummering

Hvamodden, NESØYA – søndag 19. august

Klokken 2100 var det over for de 32 (18 kvinner og 14 menn + Bella) som masjerte inn i solnedgangen etter å ha gått opp og ned 7 topper i 14 timer, lagt bak seg 55 terrenggående kilometer og lagt under seg 2.000 høydemeter. En utfordring du må være godt skodd for, både på den ène og den andre måten. En tur for ekstra viljesterke mennesker!

For marsjledelsen startet dagen 0500 med forberedelser til oppmøte ved Idrettsanlegg 0630. Totalt 50 hadde meldte seg på, 17 meldte seg av. Totalt 33 stilte til avmarsj 0700, 2 hoppet av på Søndre Kolsås, 1 hoppet på ved Eineåsen, 1 hoppet på ved Skui, og 1 hoppet av på Stovivollen.
Ingen skader eller uhell av betydning! Gnagsår, blå negler og annet krimskrams tåler vi.

Dagsmarsjen er ikke for alle. Du må ha gått en god runde med deg selv i forkant og bestemt deg for å ta steget ut på en litt «annerledes tur i skog og mark». Denne gangen – som i 2013, 2014, 2015, (avlyst i 2016) og 2017 – så skinte solen under store deler av turen. Et perfekt turvær! Hver turmarsj lever sitt eget liv, og En HARD Dagsmarsj 2018 var et dristig og krevende oppdrag med hele 18 personer i LAGoppstillingen som IKKE hadde gått Dagsmarsjen tidligere!

Det er en reise i tanker, kropp og natur. Man kobler på, man kobler av. Man kobler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Følelser kommer og går i bølger, det byttes på å trekke andre med i riktig retning. Fysisk og mentalt. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. Fremover, så lenge og så langt det går. Og så litt til.

Opplevelsen av En HARD Dagsmarsj har meget god holdbarhetsgaranti! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar til å forsterke turopplevelsen ved å minne deg på hva du kan unnskylde deg med for ulike ting du ikke rekker eller får gjort. Bruk den muligheten. «Ubehag» fortrenges og glemmes, og den «gode følelsen» trer frem og tar opp sin fortjente plass i minnet. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen!

En spesielt STOR takk til HIT-Teamet Kine, Øyvind og Espen som gjorde det mulig. There is no I in TEAM! Ekstra honnør til Espen og Marianne som med rullende logistikk og support fra Følgebil sikret høyt servicenivå og oppmuntrende engasjement og smil fra morgen til kveld. Takk til Patrik Klevstul som med sin Dronetjeneste også i år «fanget marsjminner» i Skuibakken. Takk til vår Sponsor KIWI Nesøya og Butikksjef Pernille som har bidratt med mat og drikke til årets DAMETURmarsj og DAGSmarsj. Takk til Tina og Lotta som stilte opp på Skui med servering. Takk til råsterke Tormod Riple som møtte turlaget på sykkel langs Store Sandungen, og som også stilte med Åpen Kaffebar ved Lille Sandungen! Takk til Nils Høivik som sikret hjemmebrygget pilsener etter målgang på Hvamodden! Takk til Sara, Oliver og Pappa Nerland som også i år stod for dagens mest sjarmerende mat/drikkestasjon etter 51K! Takk til alles bedre halvdeler/familier som lot dem være til låns en hel dag – fra soloppgang til solnedgang! Så, ikke minst: Størst takk til alle i TURlaget som valgte å dele sin viljestyrke og tid sammen med oss på en litt annerledes søndagstur – i vår egen bakgård!

Marsjhilsen fra Einar, Øyvind, Kine, Espen, Marianne, Pernille og Tormod!

NB! Se Dronefilm fra Skuibakken ved www.patriksdronetjenester.no ved å klikke HER.