DAMEtrening på Lørdag 30. mars 2019

15 uovervinnelige utgjorde DAMElaget under årets første DAMEtrening i slutten av mars! 2 nye betyr at DAMElaget nå teller totalt 80. Alle gleder seg til «vårsleppet» over påske!

God 15 min. intro/oppvarming; et par runder i Aall-løypa med retningsendring og styrke (4 øvelser i 20 sek. (armhevinger, høye kneløft, dips, knebøy med lite hopp) ved autovernet. Så, klart for 2 runder friløp i Aall-løypa med mål om at Runde 2 skal være >15% raskere enn Runde 1! Første Dame ferdig inn i hvileplanke. Etter totalt 4 runder (2 Km) med «ut-i-naturen» følelse i den 500 m lange rundløypa bar det lett og ledig ned på det eviggrønne kunstgressdekket.

På Øvre Bane startet DAMElaget opp med 2 styrkeøvelser – Armhevinger + Rygghev – bytte hvert 15 sek. i 1 min.. Ny runde, da med øvelsene Hoftehev + Sykling. Over på løp i 8-tall, 3 x 1 min., 30 sek. pause med stigende fart (50-60%, 60-70% og 70-80%). Hva gjør økt belastning med pust & puls, hvordan disponere krefter og justere fart til egen kapasitet.

Parvise styrkeøvelser. 1) Armheving med klapp, 2) Sit-ups med klapp og 3) Samhopp med grep og bakkeberøring, 30 sek. innsats, 15 sek. pause. Nytt løp i 8-tall, 3 x 1 min., 30 sek. pause med stigende fart (50-60% og 60-70%). Siste løp var erstattet med dessert: 2 hopp frem, 1 hopp tilbake på tvers av banen i 1 min. (i praksis 1.09, til duoen Cherry/Jaqueline krysset sidelinja).

Etter litt selvpålagt ubehag følger et velfortjent velbehag. Hva lærte vi: (1) La evnen bli kjent med viljen. (2) Våger du mer, tåler du mer. (3) Den som øver blir bedre.

Helt til slutt, kanskje den mest undervurderte kraftanstrengelsen: LungeBRØLING! Greit å få luftet ut litt. Imponerende av «nykommerne» Lauren & Anne som valgte å BLIME Laget ut. Fast innslag er LAGbilde. Det må til når alle tar seg så bra ut som de tross alt gjør! Takk for Deling og Invitering, HIT er glad for all den hjelp vi kan få med å nå UT til flere Damer.

DAMEtreningshilsen fra Einar (og en ekstrahilsen til Kine som har bursdag i dag!)