Marsjdeltakere sier sitt, ordet er fritt:

Dagsmarsjen 2022

Sov dårlig. Veldig støl. Flere vannblemmer og to sorte negler. Klarer nesten ikke å gå ned trappa. Men det var verdt det. Virkelig. Gikk med Asics Gem Nimbus 24 frem til Skui. Standard treningssokker. Byttet til tykkere ullsokker og Altra Lone Peak. Burde ha byttet tilbake til Asics før vi gikk de siste 6 km på asfalt. Ville ikke kaste bort viktige sekunder i «kampen» mot å rekke målgang innenfor 14-timers «grensen» 🙂 

Hei og tusen takk igjen for en fantastisk marsj i år også!! Spesielt bra jobbet med å motivere alle mens regnet stod på som verst. I dag føler jeg meg helt fint. Litt stiv i den ene leggen, men det skulle egentlig bare mangle. Lærdom denne gangen for meg er å ta bedre vare på magen dagen før og underveis. Sleit noe her fra Sandungen og ut. Ha en strålende dag!!

Hei! Bittelitt støl og trøtt. Er med neste år også! Kjipe joggesko da jeg kun fant en Hooka-sko i boden. Fungerte helt fint!

Hei. Og takk igjen for en uforglemmelig opplevelse. Jeg har det bedre i dag enn i går. Kjenner det fortsatt i hofter og forside lår, men faktisk ikke verre enn i går. Kjente det også overside fot, der hvor skolissene stopper. Sikkert for stramt knyttet. Pluss litt vannblemmer. Gikk med Altra Paradigme 5 sko frem til Skui, skiftet der til Hooka terreng løpesko. Altra skoene har bedre feste, men er litt smalere. Tror kanskje jeg ikke hadde fått så mange blemmer med de, men da hadde det kanskje blitt for glatt. Ha en fortsatt fin dag!

Hei igjen og takk for en uforglemmelig opplevelse søndag. I går vurderte jeg å invitere deltagerne med i et Gruppesøksmål mot HIT samt å kontakte NAV + min arbeidsgivers forsikringsselskap for å starte prosessen med utbetaling av uføreerstatning. Har et kne som krangler, og det kommer det nok til å gjøre litt fremover, men i dag peker alle piler rett vei og alt er meget bedre. Sko: Salomon Speedcross 5 GTX. Litt for lite inngått, fikk antydning til gnagsår på Kolsås men fikk stoppet det tidlig så det utviklet seg aldri: Terningkast 5. Brukte også en anmarsjsko fra Keen fra Skui til Sem. Stivere i sålen, fin i de steinete områdene, for stiv i sålen og for lite demping på vanlig sti og grusvei: Terningkast 3. Sokker: Husker ikke merke hadde for mye friksjon, ikke tighte nok. Neste år blir det kompresjonssokk under tynn ullsokk.

Hei, TUSEN TAKK for en flott tur! Beste arrangementet ever! En av mine beste marsjopplevelser – kropp og bein fungerte hele veien, og jeg slapp unna med ett gnagsår! 

Hei igjen, stive lår og generelt støle bein, ingen blemmer, men litt sår under føttene. (Gikk som vanlig trappene til 8. etasje på kontoret både mandag og tirsdag morgen). Salomon tursko med lite demping frem til Eineåsen. Hoka fjellstøvler fra Eienåsen til mål. Har på alle marsjer byttet sko/støvler underveis, noe som etter min erfaring har medført mindre slitasje på beina på grunn av variasjon. Med årets vær og føre var Hoka-støvlene geniale, terningkast 6. Vil ellers takke for nok et supert arrangement!

Hei! Føler meg mye bedre i dag enn i går. Ingen smerter i knærne. Generelt litt støl, men ikke verre enn at jeg fungerer. Sko: Inov-8 TrailFly G270. Første gang jeg brukte disse da mine favoritter (Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max) ikke sitter så godt på stein og røtter i regnvær. Fornøyd med skoene. Satt godt på både fot og terreng. Sokker: O2 ekspertens merino tåsokker. Tynn ullsokk. Men det viktigste er å smøre føttene med vaselin (jeg bruker hvit vaselin). Jeg smurte inn føttene på morgen og når jeg luftet føttene på Skui. Jeg har aldri knagsår. Takk for turen. 

Kjære Marsjledelsen 🙂 Tusen takk for en fabelaktig velorganisert tur (bortsett fra noen skurer du enda ikke er herre over) Blir bare mer og mer imponert for hver gang jeg er med. Tilbake til spørreskjemaet. «Sliter med hevelse i venstre kne og litt tykkere legger. Stiv i hofteleddsbøyere. Noen sår, godt polstret og plastret.» Det er i denne kategorien jeg er i. Men med litt og recovery, så er jeg nok tilstede på HITtorsdagstreningen. Startet med HOKA fjellstøvler, skiftet ullsokker 4 ganger, byttet til Altra Olympus etter Åstad naturreservat. Skikkelig digg. Da fikk blemmene på tær god plass. Hadde doble ullsokker på da. Godt fornøyd med skovalget. Stødigere med ankelstøtte i steinete nedoverbakker. Terningkast 5 på skovalg.

Hei og takk for nok en flott tur!! Kjenner at jeg brukte bena på søndag, skinka fikk kjørt seg 🙂 Ellers fin. Kommer på HIT i kveld. Gikk med Altro Olympus store deler av turen – uten noe tull. Skiftet sko og sokker ved Semsvann for å få variasjon. Byttet da til Topo. Ikke optimal såle på de for glatte berg, men visste det og tok det pent. Ok med bytte av sko/såle for ny giv siste asfalt strekke. Gleder meg til ny tur og håper det blir en 2023 versjon også. Snakket med en nabo i går som trolig blir med ved neste anledning. 

Takk for fantastisk tur med optimal ledelse og strålende deltagere. Føler meg som en million dollar, og hadde blitt med om det var reprise i morgen. Gleder meg til neste år! Sko benyttet første 49km: Salomon GTX Wildcross 2 (terrengløpesko med relativt lite demping) med alternativ såle og halvtykk ullsokk. Terningkast 6. Skulle hatt gode joggesko til første og siste del som gikk på asfalt. Slitasje på hud under foten, men ingen skader. Noe «flat» pga manglende demping på asfalt.

Dagen etter dagen er overraskende fin. Litt støl i leggene, men ellers kjempefin. Skulle med andre ord ha byttet sko på Åstad-stoppet, men var litt for giret for å stoppe. 🙂 Gikk mest i Asics litt mer robuste tursko (som for øvrig har gått for lenge nå, må byttes), men sitter veldig godt på foten. Sokker var tennissokker fra Intersport.

Takk for fin-fin tur! Jeg har ingen ting å klage på – kroppen føles bra Litt sår ytterst på tær kan kanskje nevnes.. skyldes nok at jeg skled litt frem i skoene på vei nedover.. Ellers klar for løpetrening i dag. Jeg gikk med kompresjonssokker. Joggesko (Adidas Ultra boost) frem til Skui. Deretter vanntette Alfa horizon med Vibramsåle og ankelgamasjer. Anbefaler VELDIG ankelgamasjer!! Det gjør underverker og hindrer grus ol å skape gnagsår. Gleder meg til neste tur – Fjordmarsj?? Når er den?

Takk for fantastisk tur! Jeg gikk bare 3,5mil men: Dagen etter dagen er bra som bare det. Kjenner at jeg har brukt kroppen. Litt stiv i beina og noen to ømme tær. Har gått besten 8 km med hunden i dag og det gikk fint. Tekker ikke Hit i dag for må kjøre til fotballkamp. Jeg gikk hele veien i Altra Olympus. Veldig fornøyd. Ingen gnagsår. Tørr ikke gå på langtur i noe annet 🙂

Hei igjen og tusen takk for en strålende tur. I dag er kroppen finfin og klar for nye eventyr. Fotsålen er litt sår men ikke noe å snakke om. Sokker og sko: kompresjonssokk fra Craft ble brukt hele veien med stor suksess. Ble aldri våte. Sko ble byttet på Skui. Frem til Skui var det Hoka One One Clifton 8, fra Skui var det Asics Fuji Lite 2. Planen var å bytte tilbake på Åstaddammen men det gikk veldig greit uten dette. Veldig fornøyd med skovalg og sokkevalg, terningkast 6. Om kompresjonssokk faktisk hjalp vet jeg ikke med placebo skal man ikke kimse av 🙂

Supert! Tusen takk for minnerik dagsmarsj som innfridde alle høye forventninger. Sokker av ren ull fungerte utmerket. Skoene får terningkast 5. Neste gang ville jeg skaffet meg et par med bedre demping og passform. Igjen tusen takk for turen! Den hadde jeg ikke klart alene:)

Hei! Takk for strålende marsj og organisering, dere er gode! Jeg tar fortsatt smertestillende men det går riktig vei..tror jeg…mulig jeg ikke fant riktig vei men.. Dynafit terrengsko- god som gull med et tynt lag ull, ganger 2! Dvs 2 par sko og sokker og masse tape før start på utsatte skeive tær. Ha en finfin dag!

Först och främst tack för ännu en fantastisk tur. Imponerande hur ni klarar att med så precis tidskontroll ge en grupp med olika förutsättningar en god turupplevelse på en relativt utmanande marsch. Så till frågorna: (1) Känns egentligen oförskämt bra, men fick väl en ny påminnelse på att man inte bör tacka ja till allt. Uppladdning med Hvalstrand festival på lördagskvällen och återhämtning med Finlandstur på måndagen är inte optimal. Lite för många drinkar på lördagskvällen och lite för lite sömn gjorde att jag hade bomullshjärna på Skui och gick vidare med väldigt lätt säck. Lyckligtvis hade goda turkamrater (läs Lars) packat mer än de behövde och jag fick lånat kläder när regnet kom. (2) 15 år gamla Nike Sneakers fram till Skui och Sportiva Helios därifrån och hem. Vanliga ”jobb strumpor”.  Säkert inte det bästa, men gott nog. Liten antydan till blemma på insidan hälen, men inte hämmande. Igen – tack för grym tur. 

Støl og sliten kropp men «Complete physical and psychological satisfaction»!!!!

Kjempeflott tur, selv om knærne gjorde at jeg måtte gi meg halvveis. Morsomt å få sett en del snarveier og stier jeg ikke kjente til. Overraskende så har jeg ingen gangsperre, selv om jeg slet fælt med å henge med på tempoet opp de bratteste bakkene. Ble litt svimmel og pustet og peste som en hvalross da… Knærne er fortsatt litt ømme, men klarer nå å gå opp og ned trappene hjemme uten å holde i rekkverket, så de kom seg fort. Skoene som ble brukt var et par billige («for bruk på asfalt») sko fra Sports Outlet’en. Funket ok på stier og veier, og til en viss grad også i steinura. Litt glatte i skogen og over trerøtter. Burde nok skiftet til andre sko om jeg skulle fortsatt fra Skui, men de satt godt på foten og fikk ikke antydning til noe gnagsår. Takker så masse for at jeg fikk bli med på denne turen og håper det blir flere turer fremover.

Hei igjen og takk for turen! Kjempefin tur, hyggelige folk og super marsj leder. Men det er par ting jeg ser jeg kunne gjort bedre til neste år, og det er å sjekke skoene litt mer nøye (de har nå gått i søppla), og jeg skulle ha hatt noe å spise på mens vi gikk. Men nå som jeg fått smaken av det, vil jeg være mer forberedt til neste gang!

Dagsmarsjen 2021

Fantastisk tur! Ganske støl på «utsiden» av hoftene, men værst igår, bedre i dag. Veldig glad for at jeg ble med! Strålende opplegg som frister til gjentakelse.

Dette var absolutt en tur hvor jeg lærte MYE om hva kroppen min tåler. Nærmere kjelleren har jeg ikke vært, den siste timen av turen. Og bena er HELT ferdige. Fortsatt. Skal helt klart gå litt mer i forkant av neste tur! Alt i alt var dette en veldig bra opplevelse. Alt som skjer utenfor komfortsonen er alltid gode erfaringer!

Hei og Hå! Superfornøyd med HIT + turen og flott gjeng! Stod virkelig til forventningene. Jeg gikk DAGSMARSJEN for første gang, og har aldrig gått så langt før, og er veldig godt fornøyd med å gå Delvis fra Kolsås til Sem. Jeg elsker den lange og detaljerte forberedelses-listen deres 😉 og var helt riktig utstyrt fra topp til tå. Fikk litt vondt på utsiden av ene kneet ( aldri hatt kne-problem ) på siste nedstigning før Sem og fikk råd av Einar om isposer, når jeg kom hjem! Sååå bra!! Kjenner ingenting i kneet nå. Kun støl som forventet ;- JEG VIL MER PÅ TUR!!!

For en fantastisk dag med fantastiske mennesker kun de aller beste superlativer kan forklare den. Kroppen kjennes bedre en dagene før vi gikk, så med andre ord silkemyk:) Gleder meg til neste år. Entusiastisk lykkelig!

Jeg har det supert! Gode minner er lagret 🙂 Imponert over ruta og planleggingen! Var godt å ha SOLRIK turmasj som erfaring når det gjelder tempo, sko, plastring, vann og mat. Alt gikk etter planen 🙂 Er litt stiv bak venstre kne/lår, men ellers alt ok. Ikke verre enn at jeg kommer på HIT i kveld. Utrolig glad for at jeg gikk og er på status «hvor melde seg på Dagsmarsjen 2021?»

Takk for super-tur i forgårs! Dagens fortsatt godt opphovnede ankler, som ingen av mine sko lenger passer til, tilsier at rett beslutning ble tatt i forgårs og at 60% av distansen var nok for meg i år, når magnesium/salt ikke hjalp. Gikk mye i ankel/legg-kramper også de siste 5km ned til vestmarksetra, så helt ok at tempo kunne skrus ned. Med skyss til Idrettsbanen, så fikk jeg haltet meg hjem. Det går så lenge det går. Men der er null gnagsår, ingen blemmer, lite stølhet og alle tånegler er intakte i år, så med litt mer langfix på ankler så er jeg med til neste år! Og straks anklene har nedsvulmet kortfix, så henger jeg med på HIT – med plan om oppmøte 1x i uka.

Slapp unna gnagsår, og beina fungerte bra. Erfaring teller. 

Føler meg overraskende bra; både i dag og under marsjen, nesten bedre enn ventet – mulig det er erfaringen og vissheten om hva man går til som spiller inn. Har dratt til fjells og går nok en liten tur i ettermiddag. På marsjen i juni plagdes jeg litt av gnagsår på slutten. Denne gangen hadde jeg en plan om å starte med joggesko jeg vet er gode, skifte til terrengsko på strekket Skui-Sem og så skifte tilbake til joggesko på slutten. I tillegg hadde jeg med sokker og compeed nok til å skfite hver 10 km, ha ha. Men jeg turte ikke å skifte noe som funket bra, så endte opp med å gå i joggesko hele veien selv om de ble våte. Fikk veldig «kriblete» bein på natta, orket ikke å ikke få sove, så tok 2 paracet og sov som en stein! TUSEN TAKK for en flott organisert marsj! Det er en opplevelse og jeg gleder meg til neste tur! 

Ingen vondter, ingenting. Det må være et resultat av service’n underveis, marsjopplegget samlet sett og god stemning fra start til mål tenker jeg. Klar for 2021 utgaven!

Litt vondt i v. fot pga feil (asfalt) sko. Litt støl men ikke mer en 2 på en skala fra 1-6.

Støl, stølere, stølest….men verst i går, faktisk. Ikke så mye som et halvt gnagsår takket være mine 25 år gamle fjellstøvler;-) Veeeeldig gøy å ha vært med på! Stor stas. Jeg skryter av meg selv til alle! Takk for turen!

Mindre støl enn etter SOLRIK, kanskje fordi jeg spiste godt og variert under hele turen. Syklet faktisk 20km til  jobben mandag morgen kl 0730 på årets første flotte høstmorgen, det gjorde også godt, andre muskler, god restitusjon. Følte meg usedvanlig kvikk og opplagt hele mandagen, masse overskudd med famile og kolleger, så termodynamikkens lover gjelder også HITs dagsmarsjer, energien man forbruker tilføres omgivelsene. Klar for ny tur når som helst! Takk igjen for utmerket gjennomføring, spesielt alle de små detaljene. Kvalitet!

Det var, som alltid, er herlig opplevelse å dra på tur i høyt tempo med en fantastisk gjeng og en ildsjel som får folk i bevegelse. Ønsker bare at jeg kunne ha vært med litt lengre, men det går så langt det går. Fantastisk opplegg men følgebil, drone, servering, opera og herlig avslutning med lagbildet. Det er mye planlegging og logistikk som står bak disse turene, så all ære til dere som står på slik at vi som deltar, kan bare gå, skravle og nyte.  Er det lov å sladre om at det er kanskje noen som synes at 55km var for kort? Eirin som takket nei til skyss hjem, ble observert gående i et høyt tempo med veldig friske bein opp Vendla selv etter 55 km og 14 timer på tur! Setter veldig pris på disse turene og håper at det kan bli satt opp en 30 km, kanskje til høsten?

Takk for en veldig fin tur! Det utsagnet som kanskje passer best for meg er: «Helt uanstrengt og upåvirket». Ikke stiv eller støl, men noen små gnagsår som er på god vei til å bli bra. Jeg har i flere år sverget til «militæret» sin energidrikk. Den tror jeg gir meg det rette inntaket av væske og mineraler min kropp trenger for lange turer. I tillegg tar jeg magnesium, først og fremst for å holde migrenen i sjakk, men tror også den har en god effekt på muskler og kramper. Og av mine ungdommer har jeg kopiert; Inntak av rett næring til rett tid før, under og etter en «liten» anstrengelse.

Har hatt det verre. Vart det nokre restar igjen av betasuppa?

FIN tur og en fin gjeng! Litt støl, men allerede mandag var jeg på en lett joggetur!
Kropp OK, men trøtt …

«Kroppen er god som gull, da følger sjela med»

Hei – og aller først: STOOOOOR TAKK til Einar og alle som bidro med å forberede og organisere hele 14 uforglemmelige timer for oss!! Dagsmarsjen 2020 = et enestående arrangement prikkfritt levert av enestående mennesker! Jeg har det egentlig helt fint både i dag og går. Noe muskelstøl/stivhet kjenner jeg jo, men ubetydelig sett i forhold til 55 km og alle høydemeterne. Startet dagen med en løpetur. Dagsmarsjen var ellers en stor gulrot for å trene og gå ekstra mye tur i sommer… og ja, det gav en skikkelig godfølelse og dusj av nevnte hormoner å komme seg igjennom. Så takk, takk igjen og ser frem til neste og lignende arrangementer!

Syk, syk, syk Over hele linja Mandag hele året Det er ingen ting å le av Men jeg kan ikke la være: HIT hurra-a, HIT hurra-a HIT hurra-a, HIT hurra-a

Tusen hjertelig takk for en superfin dag – flott og meget velorganisert arrangement med hyggelige folk og eksemplarisk ledelse! Varmt takk til Marianne & Co, Liv & Co, dronermannen, sangerinnen, flaggvifterne, ølbryggerne og fotografene! Går for øvrig for en kombo mellom ‘ny tur på søndag’, og ‘selunge’ alternativet.

A walk in the park-følelse! Alt klaffet! Det gikk som smurt hele veien. Endeløs glede fra start til slutt.

Tusen takk for meg, det var en sann glede å få lov til å være med. For et opplegg dere har laget! Overraskende fin form både i går og i dag, men mange vonde gnagsår også i dag …

2 dager derpå føler jeg meg takknemlig! Dette var en fantastisk tur! Tusen takk nok en gang. Alt var perfekt tilrettelagt og dere gjør det enkelt for oss deltakere å være med. Gleder meg allerede til Dagsmarsjen 2021. 

Takk til dere som arrangerer denne turen, det setter jeg stor pris på. Beina føles uforskammet bra, jeg er klar for neste lang-tur 🙂 Innspill til alt. rute på slutten: Etter å ha gått ned fra Bergsåsen, hva med å gå over/via Høgås, under E18 og opp på Vardåsen, derfra følge Asker-elva ned til Blakstad, og så Kyststien til Holmen og videre til Nesøya. Det blir nok noe mer asfalt enn orginal-ruta, men det tåler vi.  Både Høgås og Vardåsen teller som topper! Husk at forandring fryder 🙂❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.no. Følg HARD Intensiv Trening / HIT på Facebook.