NMT på Tirsdag 12. mars 2013

Klokken 20:30 i dag steg det hvit røyk opp fra Idrettsplassen på Nesøya samtidig som det kunne høres et høyt brøl fra en gruppe på 21 + 2 NMT’ere. Dette er et etterhvert kjent symbol på at det har vært gjennomført en hard, effektiv og høyintensiv treningsøkt i regi av NMT.

Treningen startet med rolig oppvarming med gjennomgang av intervalldelen, som inkluderte styrkeøvelsene spenst-/ harehopp og gående pushUps frem og tilbake på skøytebanen. Deretter fortsatte oppvarmingen i barkebakken med 2 x 2 minutter krabbing og elghufs.

Deltakerne rakk akkurat å bli varme nok til å gå løs på 4 x 4 minutter intervall i forlengelsen av basketbanen. Utfordrende underlag av snø og skare, tunge styrkeøvelser og korte pauser gjorde at alle fikk kjørt seg i denne delen av økten. For mange er det nokså frustrerende mens det pågår, men rett etterpå kjenner man hvor god trening det er. Det er nå vi bygger den grunnleggende utholdenheten mens kroppens stabiliserende musker jobber knallhardt og gjør oss i stand til å løpe enda fortere og lettere når vi kommer over på enklere underlag og farten øker.

Etter en tung og jobbete intervalldel hadde det blitt lovet en mer eksplosiv styrkedel med 10 sekunder arbeid etterfulgt av 10 sekunder pause. Og eksplosivt ble det! Men ettersom det var 9 – 12 repetisjoner av hver øvelse og øvelsene holdt på kontinuerlig i 2 x 6 minutter gikk det nok over til mer utholdende styrke etter hvert. Men det som det ikke var noen tvil om var at mange fikk kjørt flere repetisjoner av hver enkelt øvelse enn de har gjort tidligere. Og det var det som var hensikten med å dele opp styrkedelen i så korte deler. 6 repetisjoner a 10 sekunder innenfor 2 minutter for hver av øvelsene PushUps, SpenstHopp, Amerikaner og Russian Twist kjentes nok godt. Særlig når de kom på løpende bånd sammen med 2 minutter ryggdiagonal og planke alle veier.

Torsdag til samme tid får vi se om det stiger mer hvit røyk opp fra Idrettsplassen på Nesøya. Kort applaus for Anne Katerine Gjøs som hadde sin 1. økt med NMT.

Espen og Øyvind

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *