BONUStrening på Lørdag 30. desember 2017

Alle kan trenge et realt spark bak iblant! Intet unntak for BONUSlaget på 16 medlemmer (10 damer + 6 menn), som rundet av aktivitetsåret 2017 med økt nummer 97 på friområdet i Hestesund. Minus 5 på land, minus 2 i vann (noen hadde pakket badebaggen ;-).

En rå og kaldfrisk morgenoppstilling den 12. mann verdig. En hard kjerne av kvinner og menn som vet hva som må til, og som finner (gru)glede i det. Krever erfaring og øving for å mestre. Kamal hadde bla. klart å bytte ut Sandalene fra Strandlivet i Nice til Snowjoggers for Strandlivet i Hestesund. Rask omstilling der altså, og han tok omstillingsevnen med seg inn i resten av økta! Og Kristine L. da, som var tøff nok til å snøre på seg Icebuggen uten betenkningstid – nesten.

Laget fant veien til Hestesund, smøg seg lettbeint gjennom skaresnøen i det som på forhånd var klargjort, kvalitetssikret og tidsestimert til å utgjøre dagens løpstrasè. Rake, flagg og kjegler.

Oppvarmingsføtter pulveriserer underlaget og gjør det mer fremkommelig og klart for høyere fart og intensitet: 10 min. kontinuerlig løping på variert og kupert underlag, og med 2 innlagte styrkeøvelser. Ingen retningsendring, disponere krefter i uvant løype, observer pust & puls. Stopp og starteffekt er vi glade i. Alle ble fort varme i kulda på stranda; klare for styrkeøvelser tilpasset strandløver og løvinner. 2 x 3 stasjoner, hver med innsatsperiode på 2 min.: (1) statisk 90 gr. mot selvvalgt furu nr. 1-17 + skyv fra furu > bytte etter 1 min., (2) Dips + Knebøy ass-2-ice > bytte hvert 30 sek., (3) Sax v, diagonalstrekk h, sax h, diagonalstrekk v > bytte hvert 15 sek. Ulike byttetider krever våken sekundant. På Runde 2 satt det endelig også for sekundanten 😉

Ferdig! Så, nytt løpsdrag på 5 minutter. Retningsendring og 2 nye innlagte styrkeøvelser på hhv. stranda og ved benken. Sterke legger, lår og rumper jobber seg systematisk og metodisk fremover. Mennesker i fysisk aktivitet – sammen – ute i frisk natur er et vakkert skue. Skulle nesten tro at mennesker og aktivitet utendørs var ment for hverandre.

Raske sammen sitteunderlag, drikkeflasker med og uten logo (Rittleder Bjørnar V. har fått på plass Logo for Norgescuprittet på sykkel i Spikkestad, august 2018!) og – avgårde! Retur til Nesøya Idrettsanlegg for en stadig mer prestisjepreget konkurranse, for: etter strandliv følger selvsagt «Bryggebygging». Laget deles i 3 like store biter som legger planker ved hjelp av sideveis bevegelse fra 16 m til midtstreken. Du må nesten være med for å forstå dette bedre 😉 En enerådig jury trakk seg slett ikke tilbake og erklærte umiddelbart at vinnern tok sølv, sølv tok gull og bronse fikk beholde bronsen. Da var klokken 10.30, Laget slutttet sirkel og brølte sitt  lungebrøl. Beboerne i RF-vei fikk stilt sine klokker, og HIT-året tok slutt. Ny start venter tirsdag.

Takk for økta – trening gir mening. Året har vi oppsummert HER.

Årets siste treningshilsen fra Einar og Kine!