HARDtrening på Torsdag 5. september 2019

28 stilte opp for seg, Laget og årets siste HIT-økt i Aall-løypa!

Type 1 økt, overvekt løp (hofter ned) med styrke konsentrert om overkropp (hofter opp). Sol OPPgang 0620 og Sol NEDgang 20.09 gir en DAGSlengde på 13 timer og 48 min. Høsten er her.

15 min oppvarming med løp i Aall-løypa og 3 mobiliseringsøvelser for rumpe, lår og legger ved autovernet til Vendla Bhg., 30 og 20 sek per øvelse : Høye K-løft, KantHopp og Knebøy med Lite Hopp. PyramideIntervall: 6-4-2-4-6. Stigninger og kupert terreng gjør løp med litt rykk & napp til en ganske annen opplevelse enn om man løper jevnt på flatt underlag. Flere muskler jobber, og disponeringen av krefter får større betydning for pust & puls, spesielt når også varighet på innsatsen/intervallene varierer. Laget løper fantastisk bra i terrenget, langt bedre enn folk flest!

Totalt 15 min med AMRAP styrke (As-Many-Rounds-As-Possible) for overkroppen ved autovern, 8 reps per øvelse: 3 min armer/bryst (Armhevinger A eller B variant mot fortauskant, Dips på vern, Fall mot Vern, og SkulderPress mot Kant) , 3 min mage front/sider (Sax V, Ro og Twist og KneTouch) og 3 min ryggtavle (D-strekk H, D-strekk V, R-Hev, og R-Rulling). Norm: 15 sek per øvelse, 4 øvelser per minutt x 3 min = 3 runder, 45 sek per øvelse. For tungt? Halveis ned og opp utførelse, kort inn /reduser bevegelsesbanen!

Dessert overført fra HIT på Tirsdag, Kjus & Aamodt inspirert: På F-kant, Statisk Utforkjøring i 2 min og 43 sek, dynamisk knebøy 90 grader, vandrer fra side til side i posisjon høyre midt og venstre. Att og fram er dobbelt så langt. Sluttsignal; HIT-økt nr. 932 med 60 min løp og styrke!

Honnør til ungdommen som ikke ser ut til å gi opp riktig enda. Litt bedre forberedt og litt bedre på disponering av egne krefter for hver gang. Det hjelper å øve. Treningshjertene våre gleder seg over 8 år med målbare øvingsresultater av effektiv og funksjonell trening, utendørs hele året. Det fungerer svært godt for mange, på ulike måter og områder. Det kan være tungt å vende tilbake etter avbrekk, men Laget har lært seg tålmodighet og respekt for jevnlig oppfølging og vedlikehold. Hverdagslivet krever sitt, vi gjør det vi kan med vårt.

Svakere helse skaper utrygghet. En god investering for deg ( og dine) er å ta styring på det som betyr mest i livet. Blir du tryggere på egen helse, trygger du også andre. Store og små. Ukentlig fysisk aktivitet utendørs hele året gir solid helsegevinst. Bestem deg for å kjenne på glede, mening og livskvalitet når du er ute med Laget. Da blir det sånn, hver gang du tar deg ut.

Aktivitetshilsen fra Einar og Espen