#8. Dagsmarsjen 2022 – Oppsummering

Hvamodden, NESØYA – søndag 21. august 

Klokken 21.01 marsjerte Laget i samlet tropp inn i solnedgangen etter å ha gått 14 timer og 1 minutt opp og ned 7 topper, lagt bak seg 55 terrenggående km og lagt under seg 2.020 h.meter. Samlet sett gikk 38 ekstra viljesterke personer, 20 Kvinner og 18 Menn. 29 gikk Hele og 9 gikk Delvis. Alexander og Simen (12) er nå de yngste av totalt 127 personer som har gått Dagsmarsjen. Tur, natur og kultur på veien. Og veien er målet for mange, så lenge og så langt det går. Unge og voksne kan klare det sammen, felles prosjekt!

For MARSJledelsen startet dagen 0500 med forberedelser til oppmøte ved Idrettsanlegg 0630. Denne gangen hadde 13 ikke gått marsjen tidligere, og totalt har nå 127 personer gått marsjen helt eller delvis, èn eller flere ganger. Antall nye deltakere og usikre, variable værforhold etter fattet beslutning ga årets marsjutgave ekstra spenning og utfordringer. Oppdraget står fast: «Flest mulig, lengst mulig, på en best mulig måte».

Dagsmarsjen er først og fremst for dem som har gått en god runde med deg selv i forkant, øvd en del – og bestemt deg for å ta steget helt ut på en litt «annerledes tur i skog og mark». Hver Dagsmarsj lever litt sitt eget liv; dette var utvilsomt den mest krevende planmessig pga. vær og utarbeidelse av alternative løsninger.

Dagsmarsjen er en reise i tanker, kropp og natur. Man kobler på, man kobler av. Man kobler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Følelser kommer og går i bølger, det byttes på å trekke andre med i riktig retning. Fysisk og mentalt. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. LAGarbeid hele dagen.

Dagsmarsjen har meget god holdbarhetsgaranti! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar bare til å forsterke go`følelsen ved å minne deg på hva du har å unnskylde deg med for ulike ting du ikke rekker eller får gjort de neste dagene. Bruk den muligheten! «Ubehag» fortrenges og glemmes, og den «gode følelsen» trer mer og mer frem og tar opp sin fortjente plass i minnet. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen!

Takk til HIT-Teamet Einar, Øyvind og Espen som tok Laget fra A til Å. Ekstra STOR takk til Marianne Aall, som med ansvar for Mobil Service & Support fra Følgebil ga trygghet og sikret høyt servicenivå! Oppmuntrende ord, engasjement og smil fra grytidlig morgen til sen kveld. Takk til Mari Kjersti Tennfjord som med «YNWA – You Never Walk Alone» og «Atter ser eg slike fjell og dalar» i samspill med Andreas Grimstad og hans strålende bratsjspill (stor fiolin) bidro til god stemning på Hvamodden. Takk til Lewis Alexander Kjemhus som tok oppdraget med sykle inn og servere nødrasjoner langs hele Store Sandungen, ikke minst rykende varm kaffe under den grønne paraplyen mens det regnet som mest. Takk til Eyvind, Marianne og Kine i Budstikka som gjorde TOPPtur til TOPPsak! Takk til Petter Viig som med stø hånd manøvrerte dronen over Skui. Spesiell takk til vår Hovedsponsor KIWI Nesøya ved Butikksjef Magnus og Ass. Butikksjef Thomas og ikke minst Håkon Solli (Nesøya – Skuibakken) som serverte «Sunnhet til folket» gjennom raus forsyning av mat & drikke. Takk til TEAM Skui Bevertning med Marianne, Annetine, Elvira, Frøya og Lisa som sørget for effektiv og trygg servering. Takk til alles bedre halvdeler og familier som lot dem være til låns en hel dag, fra soloppgang til solnedgang! Så, aller mest en STOR takk til samtlige 38TURlaget! There is no I in TEAM. Felles for ALLE involverte er at de gir av det ALLER mest dyrebare de har: Sin Tid. Den som tar seg tid til å gå lenge og langt nok, tar seg godt ut!

Fysisk Aktiv hilsen fra HIT
❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.no. Følg HARD Intensiv Trening / HIT på Facebook.

Hvamodden, Nesøya
Stovivollen, Vestmarka
DAMElaget, Skaugumåsen
HERRElaget, Skaugumåsen

Dagsmarsjen 2022 – The Movie, S11E8. Sunnhet til Folket!