Rolig LANGløp på Søndag 27. oktober 2019

20 tobeinte og 4 firbeinte tok turen fra Nesøya over Brønnøya – og ut til Langåra!

Dette var en oppfølger av ØYhopping på Søndag 12. mai 2019. Den gang som nå var det bestilt strålende LANGløpsvær og maritime tjenester fra Familien Løken ved båteier Christian og båtfører Thorbjørn. STOR takk til begge som alltid stiller opp for å glede andre! Takk også til dem som tok med litt medbragte godsaker som kom til sin fulle rett på Langåra.

Laget løp fra Nesøya 8.10 med kurs for Søndre Brygge via Pilodden, en distanse på ca. 3 km. Her ble alle fraktet over i båt til midt på Langåra (Butikken, Norsk Folkehjelp). Runden på Langåra var lagt i 3 sløyfer for å sikre «høy nok dekningsgrad», og for å optimalisere opptaket av D-vitamin og varme fra Sola. LAGbilde i begge ender av Langåra; «Kanelstranda» på Nordre og «Sjøløven» i Søndre – og på «kaffeplassen», midt på! Viktig å inspirere andre til innsats og bidra til bedre folkehelse! Fantastisk fint å få løpe 8 km i fantastisk høstfarger på nydelige Langåra. Stille og rolig, skogsløyper og svaberg. Anbefaler å løpe i 8-tall, og benytte den lange fine løpsvennlige stigningsryggen over Nordre Langåra.

Etter landhogget på Langåra returnerte LANGløpslaget til B-øya for å fullføre runden på «ytter`n». Thorbjørn fikk fortøyd båten etter svippturen over fra Langåra, og løp Laget i møte. Deretter bar det tradisjonen tro innom øyboer bror Christian for å si «hei & takk for lånet av landgangsfartøyet», selvsagt via betongtrappen på 70+ trinn. LANGløpet gikk så videre i 2 sløyfer for å treffe 19 km, og da gjenstod i all hovedsak bare returen til Nesøya Idrettsanlegg og en obligatorisk æresrunde i Aall-løypa før nok et Halvmaraton var gjennomført. Veien til målet er målet på LANGløp.

Takk til alle som stilte klokken riktig og valgte å stå tidlig opp denne flotte høstdagen. Den beste starten på dagen er ofte den du deler på tur sammen med andre, alltid med nok tid til deg og dine etterpå. Håper å se deg med følgesvenn med på neste tur, husk at hver LAGdel teller.

LANGløpshilsen Einar, Thorbjørn og Espen