HARD Intensiv Trening / Aktivitetsåret 2023

Idrettslaget HARD Intensiv Trening (HIT) er lokalisert på Nesøya i Asker Kommune, og har som allmennyttige formål å inspirere unge og voksne i Asker & Bærum til å trene Kondisjon og Styrke (KoS) – enkelt og effektivt – utendørs, hele året! 20 medlemmer i snitt per HIT-økt gjør Laget størst i landet på ”Høyintensiv intervalltrening, kondisjon og styrke, utendørs hele året”.

Alle funksjonsfriske kan med veiledning gjennomføre Lagets faste og annonserte økter. Medlemmer lærer å disponere egne krefter som sikrer god og forsvarlig progresjon. HIT følger anbefalingene fra de fremste ressursene på ”Helse, fysisk aktivitet og trening” i Norge, og vet godt hva som kreves av innsats over tid for at fysisk form og livsstilsendringer skal vedvare.

Av HIT medlemmene er 47% kvinner og 53% menn, 35% bor ikke på Nesøya. I 2023 engasjerte Laget 2 instruktører. Siden 2011 har 624 voksne og barn/ungdom deltatt på aktiviteter i regi av HIT (HIT-økter, DAMEtrening, TURmarsj, LANGløp, KALDTbad og Aall-løpet).

Treningstilbudet er fast for HARDtrening på Tirsdag og HARDtrening på Torsdag. DAMEtrening på Lørdag, LANGløp, TURmarsj og KALDTbad er annonserte tilleggsaktiviteter hvor gjennomføring er avhengig av tilgjengelighet på instruktører, antall påmeldte og værprognoser.

Siden sept. 2011 har HIT gjennomført 1.350 utendørsaktiviteter, hvorav 1.271 har vært HIT-økter. I 2023 leverte HIT totalt 96 HIT-økter (90 HARDtrening + 6 DAMEtrening). Oppmøte på HARDtreningsøktene var i snitt 20 mot 24 i 2022. Høyt kvalitetsnivå og solid gjennomføringsevne gjennom hele året – uansett vær og føre!

DAMElaget har siden sept. 2017 gjennomført 122 økter med DAMEtrening på Lørdag. Totalt har 136 Damer vært i LAGoppstillingen, èn eller flere ganger. Oppmøte på DAMEtrening var i snitt 11 mot 13 i 2022. Årets første økt for DAMElaget var 2. september, årets siste 18. november.

Årsbeste 2023:
HARDtrening på Tirsdag 7. februar (28)
DAMEtrening på Lørdag 5. november (15)

REKORDoppmøte 2011 – 2023:
HARDtrening på Tirsdag 14. august 2012 (63)
DAMEtrening på Lørdag 31.oktober 2020 (31)

I august var planen å arrangere «Dagsmarsjen» for 9. gang. Været spilte ikke på Lag i år, og marsjen ble avlyst. «Fjordmarsjen» i september led dessverre samme skjebne.

Derimot ble Aall-løpet arrangert for 2. gang, et barneløp i samarbeid med Vendla Barnehage. 100 barn med startnummer på brystet, musikk og røymaskin, felles oppvarming, signerte diplomer, speaker – full rulle og god stemning. Gøy for småfolk, og voksne!

HIT er en forening basert på høy grad av frivillighet (67%), hvor èn viktig oppgave for Styret er å gjøre forbedringer og forenklinger i drift og administrasjon av Laget. Viktigst er oppgaven med å sikre at aktive medlemmer er på et tilfredsstillende nivå. Eksisterende og tidligere medlemmer er den viktigste kilden til rekruttering.

Treningsavgift og vilkår forble uendret frem til september da prismodellen ble endret.

HIT skal være «Best for Folk Flest» på helsegevinst og treningsglede – kvalitet/pris. For å lykkes kreves 100 unge/voksne medlemmer året rundt og et oppmøte på 30%. Det sikrer tilfredsstillende gruppedynamikk, intensitet, kvalitet, lave priser og gode vilkår (raushet/fleksibilitet).

Fokus på gruppedynamikk, effektivitet og intensitet på HIT-øktene er det som kjennetegner Laget. Konseptet/Laget revideres kontinuerlig for å sikre «Beste Praksis» i tråd med nye studier og forskningsresultater, og gjør forbedringer gjennom kontrollert inn- og utfasing av ulike elementer. Rammene for Laget består, men handlingsrommet for kreativitet og variabelt innhold utfordres og utvikles «på gående og løpende føtter».

TAKK til våre faste samarbeidspartnere for rause bidrag gjennom året; KIWI Nesøya v/ Magnus (Sunnhet til folket), GRIT nation Sport v/ Eirin (bekledning/utstyr) og Løplabbet Sandvika (sko/tilbehør) v/ Halvor. Godt og lettbeint samspill med forståelse for Lag & frivillighetsarbeid.

TAKK til våre viljesterke og engasjerte medlemmer som utgjør LAGET for oppmøte og innsats! Takk for Følget til Lagets 414 Følgesvenner på FB, og ikke minst til HIT-medlemmenes Familie/Partnere: Takk for lånet! Takk også til deg som har bidratt til «Støtt Laget» gjennom Grasrot/Tippemidler og «Støtt Aall-løypa«.

Dugnad! Del Laget med andre, fordi hver LagDEL teller like mye i arbeidet med å bygge og utvikle et levedyktig IdrettsLAG i 2024 med fokus på trening av TOPPlokk & helårsKROPP.

God jul & godt nytt år!
Nesøya, desember 2023
Laghilsen fra Einar Aall og Espen Gjøs

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

Espen Gjøs og Einar Aall / 2011